Webová stránka Resinexu používa cookies, ktoré nám pomáhajú rozpoznať aké produkty vás zaujímajú, aby sme vám prípadne o nich mohli osobne poskytnúť podrobnejšie informácie. Pokračovaním prehliadania webu Resinexu súhlasíte s naším používaním cookies. Zistite viac o cookies a ako ich je spravovať

SURLYN™

Výrobca: Dow
Typ polyméru HPC

SURLYN™ ionoméry sa získavajú čiastočnou neutralizáciou acidových kopolymérov za pomoci metalických solí. Inými slovami NUCREL™ slúži ako prekurzor na výrobu SURLYN™ ionomérov.

Všeobecné informácie

Zabudovanie týchto katiónov do štruktúry SURLYN™ prináša tomuto produktovému radu množstvo špecifických a unikátnych vlastností. Medzi tie najdôležitejšie patria:

  • Výnimočná tuhosť, čistota a lesk
  • Výnimočná odolnosť voči tukom, olejom a chemikáliám
  • Nízka teplota iniciácie zvaru
  • Široké spracovateľské okno teploty zvaru
  • Výnimočná tepelná tvarovateľnosť
  • Výborná zvariteľnosť aj v prípade kontaminácie zvaru
  • Dobrá adhézia k hliníkovej fólii
  • Adhézia k mäsu/bielkovinám
  • Vysoké zmrštenie
  • Vysoká odolnosť voči pretrhnutiu a odolnosť voči poškriabaniu

SURLYN™ ionoméry sú často využívané v širokom rade potravinových a industriálnych aplikáciách ako

  • Flow-wrap balenie
  • Balenie cereálií
  • Lekárske obaly
  • Balenie masa
  • Vákuové balenie typu skin (Vacuum skin packaging VSP)
  • Bariérové zmršťovacie vrecúška (BSB)
  • Jednotkové balenie typu skin a strečové balenie

SURLYN™ ionoméry sú vhodné pro široké spektrum spracovateľských metód

  • Vyfukovanie a liatie filmov
  • Extrúzne poťahovanie
  • Laminácia

Najpopulárnejšie SURLYN™ produkty sú

  • SURLYN™ 1601 a/alebo SURLYN™ 1652 ako tesniaca vrstva zaisťujúca priľnavosť k mäsu, dobrú zvariteľnosť v prípade kontaminácie zvaru, zlepšuje tvarovacie vlastnosti a zmršťovanie v aplikáciách ako je HFFS, VSP, BSB, na balenie spracovaného mäsa a syrov a na balenie sypkých potravín ako napr. cereálie.
  • SURLYN™ 1652 a/alebo SURLYN™ 1605 ako tesniaca vrstva nanášaná priamo na hliníkovú fóliu, s bariérovými vlastnosťami, ktoré chránia proti oleju, mastnote a alkoholu, a tiež dobrou odolnosťou proti poškriabaniu a oderu vo vreckách, obaloch tyčiniek, plechovkách na polievky, obaloch na desiaty, instantnej kávy, zemiakových lupín farmaceutických baleniach.
  • SURLYN™ 1705 a/alebo SURLYN™ 1857 pre adhéziu, alebo ako spojivo pre sklenené a keramické obaly používané v jogurtoch, dezertoch a nátierkach.